Lars Åström ny vd för STC GreenFood

Lars Åström har utsetts till vd för STC GreenFood. Han kommer från ICA-koncernen och har då ansvarat för frukt- och gröntverksamheten. Rekryteringen är viktig för STC GreenFood och bidrar i den fortsatta satsningen på frukt- och gröntmarknaden i Östersjöområdet.

Under de gångna två åren har STC GreenFood flyttat fram positionerna på frukt- och gröntmarknaden. Flera kompletteringsförvärv har genomförts samtidigt som betoningen på intern samverkan, nya innovativa kunderbjudanden och tillväxt har ökat. Nu tas nästa steg i utvecklingen i och med att Lars Åström utses till vd.

– Detta är en drömrekrytering som möjliggör en fortsatt stark tillväxt för STC GreenFood, konstaterar Lars Sköld, vd och koncernchef för STC Interfinans och ordförande i STC GreenFood. Lars Åström kunskaper och breda erfarenhet blir viktiga tillgångar i arbetet med att vidareutveckla våra verksamheter.

Utveckla lokala världsmästare

Lars Åström är 48 år kommer närmast från ICA-koncernen, där han varit ansvarig för frukt, grönsaker och blommor samt ingått i ledningsgruppen för ICA Sverige. Innan dess var Lars Åström vd för Everfresh Group, som servar grossister och butiker över hela Sverige med färska frukter och grönsaker.

– STC GreenFood inriktning på starka, lokala entreprenörskap som kombineras med intern samverkan känns lockande. Sveriges ICA-handlare arbetar ju på ett liknande sätt. Nu ser jag fram emot att medverka till att STC GreenFoods bolag växer sig ännu starkare och förvandlas till ”lokala världsmästare” inom frukt och grönt runt om i Sverige, säger han.

– Det finns en innovationskraft i bolagen som imponerar och har stor betydelse i utvecklingen av vår bransch, fortsätter Lars Åström. Samtidigt betonar STC GreenFood vikten av skalfördelar och bra logistiklösningar, vilket stärker koncernens samlade konkurrenskraft.

Han pekar även på det ökade intresset för lokalodlat, vilket gynnar koncernens bolag som har en nära relation till kunder och leverantörer. En annan styrka gäller förädlade produkter och färdiga måltidslösningar där STC GreenFood – via Salico – är väl positionerat. Inom detta område har STC GreenFood idag den största produktionskapaciteten i Skandinavien.

Lars Åström tillträder som vd för STC GreenFood senast den 1 januari 2012.

För mer information, kontakta:

– Lars Sköld, vd och koncernchef i STC Interfinans, ordförande i STC GreenFood, tel. 08 - 666 63 73

– Lars Åström, tillträdande vd för STC GreenFood, tel. 076-103 69 35

STC GreenFood är en av de största fristående aktörerna inom frukt- och grönsakshandel i Norden. Koncernen arbetar med inköp, import, grossistverksamhet och distribution samt med skurna och förädlade produkter. STC GreenFood – som ägs av STC Interfinans – omsätter cirka 3 miljarder kronor per år och har 475 medarbetare.


« Aktuellt